علی حسن‌پور مافی

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

علی حسن‌پور مافی

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

نمایشهای زیان‌بار نامزدهای پوششی، ریشه در سپهر سیاسی این مملکت دارد.

نامزدهای غیرواقعی، علاوه بر تهور و‌ بی‌باکی در دادن وعده‌های انتخاباتی و تحریک نیازهای اقتصادی مردم -که در چنگال تورم و فساد گرفتار هستند- ناگهان، با داعیه حمایت از نامزد اصلی، از میدان به در می‌روند. رفتاری که گویاست به جای هم‌گرایی نیروها در آرمان مشترکی -که همانا خدمت به مردم است- در پی جانبداری فرقه خویش و نابود کردن رقیب برآمده‌اند.
در این عرصه، رقبا اصولا هیچ اعتقادی به کنش و واکنش با نیروهای سیاسی دیگر نداشته و «دیگران» را به کلی باطل به شمار می‌آورند!
به راستی با چنین دیدگاهی آیا می‌توان فرد منتخب را رییس جمهوری برای «تمام جمهور» دانست؟

در مناظره‌های تلویزیونی، مردم با صرف وقت گرانبها و هزینه سنگین بیت المال برای اجرای مناظره‌ها، به جای شنیدن برنامه‌ها و‌ پیشنهادِ درمانهایی برای دردهای اجتماعیِ خود، شاهد تخریب و تخطئه نامزدها در پیش چشم طرفداران یگدیگر -با اطلاعات گهگاه غلط و لفاظی- هستند و نامزدها می‌کوشند از تخریب طرف مقابل- و نه فرزانگی خویش- محبوبیت کسب کنند و قصر آرزوهای طرفدارانشان را در حوزه حکمرانی برپا کنند.

اگر ساختار سیاسی مناسب، دموکراتیک و‌ «مبتنی بر تحزب» وجود داشت، رقابتهای «درون حزبی» بدون اتلاف وقت و سرمایه های ملی، خردمندانه و با نظر جمعی حزب صورت می‌گرفت. نخست، نماینده‌ای که واجد برترین ویژگیهای لازم برای تصدی پست سیاسی و‌ توانمندی مناسب مدیریتی و سرآمد عقلانیت و درایت و بینش سیاسی حزب بود، برگزیده می‌شد. آنگاه فرد مورد تایید هر حزب، در مرحله «رقابت ملی» شرکت می‌جست و ما شاهد نامزدهای پوششی نبودیم.

سازوکار «فعالیت احزاب» موجب می‌شود که تعادل منطقی و عادلانه، در رقابت نهایی و ملی وجود داشته باشد. رقبا در شرایطی برایر، به بیان دیدگاههای خویش بپردازند. از شیوه ناپسند «یارکشی» و «اشغال کرسی‌های تبلیغاتی به وسیله اکثریت عددی» که موجب «غصب» زمان و سرمایه‌های ملی می‌گردد، جلوگیری شود و نهایتا به جای سخنان توهین آمیز و زننده که تاثیرات نامطلوبی بر فضای اجتماعی می‌اندازد، رقابتها به طرز منصفانه‌‌تری پیگیری شود.

در شرایط کنونی، مناظره ها در بستری متعادل و منطقی برگزار نمی‌شود، پس نمی‌تواند مبنای روشنی برای گزینش و انتخاب نهایی نامزدها در تصدی مسوولیت و مدیریت ملی باشد، اما دستاوردهای کوچک و بزرگ دیگری به ارمغان می‌آورد که شناخت اجمالی روحیات نامزدها توسط رای دهندگان را در پی دارد و لاجرم مبانی انتخاب را تشکیل می‌دهد؛ از جمله:
۱- روشن شدن ویژگیهای اخلاقی و رفتاری.
۲- نحوه برخورد نامزدها با تنش‌ها و عیان شدن توان مدیریت و سعه صدر.
۳- راستی آزمایی ادعاهای نامزدها به مدد فضای مجازی و دسترسی به اطلاعات.

  • ۰۳/۰۵/۱۲
  • علی حسن پور مافی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی
علی حسن‌پور مافی